Afvallen lukt niet? Lees hier de oorzaken

Word je ook zo moe van alle diëten en wil het afvallen maar niet lukken? Dan hebben wij mogelijke oorzaken gevonden waardoor dit veroorzaakt wordt. Je leest het allemaal in deze blog.

Crashdieet

Met een crashdieet krijg je heel weinig calorieën binnen. Dit houden mensen vaak een paar dagen vol, maar daarna geven ze op. Dit zou kunnen helpen om een beetje af te vallen. Maar je wilt natuurlijk het gewicht eraf houden. Als je daarna weer verder gaat met je oude eetpatroon, dan is al die moeite voor niets geweest. Wij raden het aan om te stoppen met alle crash diëten. Eet voldoende, maar wel de juiste voeding. Op deze manier kun je gezond afvallen.

Je doet aan sport maar let niet op je voeding

Sporten is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen om af te vallen. Niet alleen dit, sporten is ook ontzettend gezond voor je. Het helpt je om te relaxen, je wordt sterker en het is goed voor je hart. Veel mensen denken dat ze veel moeten sporten en heel weinig moeten eten tijdens het afvallen. Dit is niet helemaal waar. Als je te weinig eet en veel sport, dan kan je lichaam een tekort aan energie hebben. Hierdoor zal je lichaam niet alleen vet, maar ook spieren afbreken. Dit wil je natuurlijk voorkomen. De oplossing hiervoor is om veel voedingsrijk eten te consumeren. Eiwitten helpen om je spieren te behouden. Door genoeg eiwitten te consumeren kan jouw lichaam focussen op de vetverbranding.

Je eet de verkeerde dingen

Het kan zo zijn dat het afvallen niet lukt, omdat je de verkeerde dingen eet. Probeer altijd onbewerkte producten te consumeren zoals vlees, noten, fruit, eieren etc. Hierdoor geef je je lichaam voldoende vitamines, mineralen en vetzuren. Deze zullen je vervolgens helpen bij het afslanken.

Stress

Stress kan enorm ongezond zijn voor je lichaam. Stress kan de reden zijn dat afvallen niet lukt. Er gebeuren allerlei dingen met je lichaam wanneer je teveel stress hebt. Je lichaam gaat bijvoorbeeld het hormoon cortisol aanmaken. Dit hormoon zorgt voor een verhoogde bloedsuikerspiegel en onderdrukt je immuunsysteem. Heb je teveel stress in je leven? Probeer dit dan eerst op te lossen. Dit kan je enorm helpen bij het afvallen.

Je doet alleen buikspieroefeningen

Veel mensen zoeken op hoe je snel kunt afvallen. Bij deze zoekterm kun je vaak filmpjes tegenkomen die je vertellen dat je met sit-ups buikvet kunt verliezen. Helaas is dit niet waar. Door dit te doen train je wel je buikspieren, maar verbrand je niet op een specifieke plek vet. Sit-ups verbranden heel weinig calorieën. Dit zal je dus niet veel helpen bij het afvallen.

Je ziet afvallen als doel

Wanneer je afvallen als doel ziet, betekent dit dat je daarna je doel heb bereikt en weer verder gaat met je oude eetpatroon. Dit wil je natuurlijk vermijden. Zorg er dus voor dat je afvallen ziet als een nieuwe lifestyle en niet als een tijdelijke doel. Zo kun je het gewicht eraf blijven houden en hoef je niet steeds opnieuw je dieet te starten.

Je slaapt niet goed

Slaap is enorm belangrijk voor het afvallen. Wanneer je niet genoeg slaapt, kan dit de oorzaak zijn waarom het afvallen niet lukt. Goed slapen houdt je lichaam en geest gezond. Tegenwoordig slapen steeds meer mensen slechter en minder. Slecht slapen helpt de werking van bepaalde hormonen die de opslag van vet bevorderen. Probeer elke nacht 7 tot 8 uur te slapen. Zo kun je het afvalproces een stuk makkelijker maken.

nl Dutch
X

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.