Word je gek van jouw hormoonschommelingen? Met DIM supplementen is dit verleden tijd!

Word je gek van jouw hormoonschommelingen? Met DIM supplementen is dit verleden tijd!

Hormonen doen meer met je lichaam én met je humeur dan je soms zou willen. Als je hormonen uit balans zijn kan dit verregaande gevolgen hebben. Met gevarieerde voeding, veel beweging, voldoende nachtrust en weinig stress kun je al ver komen. Alleen in onze huidige maatschappij is het soms lastig om aan al deze facetten te kunnen voldoen. En mis je één onderdeel, dan kan dat ook al invloed hebben op de andere punten en voor je het weet zit je in een negatieve spiraal, en dat wil je natuurlijk niet!

Oestrogeen is een hormoon dat betrokken is bij vele processen in het menselijk lichaam. De functie van oestrogenen in ons lichaam is opbouwend en herstellend wanneer er onverhoopt schade is ontstaan. Oestrogeen bevorderd de celgroei en doet dit o.a. in de botten, slijmvliezen, het bindweefsel, het zenuwstelsel, de hersenen, het hart, de darmen, borsten en gewrichten. Oestrogeen werkt in de vruchtbare periode samen met progesteron. Je zult niet verbaast zijn dat deze twee hormonen in perfecte balans moeten zijn om alle processen in het lichaam goed te laten verlopen.

Het hormoon Testosteron heeft verschillende functies in het lichaam. Dit hormoon heeft vooral een opbouwende functie. Het is vooral een mannelijk hormoon, maar ook vrouwen maken testosteron aan, uiteraard wel in veel mindere mate. Testosteron wordt voornamelijk gelinkt aan het libido bij mannen maar heeft invloed op veel meer zaken zoals het hebben van overwinningsdrang, zelfvertrouwen en spieropbouw. Verder zorgt een goede balans van Testosteron voor een gezonde werking van het hart en draagt het bij aan een goed humeur, ook niet onbelangrijk!

Om weer helemaal in balans te komen kun je DIM supplementen slikken, waardoor je hormoonhuishouding weer op peil komt. DIM (voluit Diindolylmethaan) is een stof die van nature wordt aangemaakt uit kruisbloemige groenten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld spruitjes, bloemkool Diindolylmethaan wordt gemaakt uit indole-3-carbinol. Deze stof is aanwezig in deze groenten. Ook al eet je deze groenten regelmatig, dan nog zul je niet voldoende Diindolylmethaan aanmaken om je hormonen volledig terug in balans te brengen. DIM helpt vrije radicalen in het lichaam af te voeren en heeft fyto-oestrogene eigenschappen, waardoor het vaak door vrouwen wordt gebruikt. Maar ook mannen kunnen zeker baat hebben bij dit voedingssupplement. Bij mannen kunnen de hormonen even goed uit balans zijn. De voornaamste werking van DIM supplementen is het in balans brengen van het testosteron bij mannen en het oestrogeen bij vrouwen.

Klik hier om dit product te bestellen.

Leave A Comment

nl Dutch
X

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.